Payten’den Tek Entegrasyon ile Kapsamlı Çözümler – Kobi Aktüel Ekim 2021

Payten’den Tek Entegrasyon ile Kapsamlı Çözümler
Payten Türkiye Ülke Lideri Burak Kutlu

“Payten, müşterisi olan 27 banka ve 45 binden fazla üye iş yeriyle kapsamlı hizmetler sunuyor.”

 

Faaliyetlerini 22 yıldır hız kesmeden sürdüren ve bugün Avrupa’nın yazılım devi Asseco Grup bünyesinde çözümler sağlayan Payten, müşterisi olan 27 banka ve 45 binden fazla üye iş yeriyle kapsamlı hizmetler sunuyor. Şirket, büyümek isteyen işletmelere tek entegrasyon ile tüm banka kredi kartlarından güvenli bir şekilde ödeme alma imkânı sunuyor.

Pandeminin başlangıcından bu yana geçen dönemde gerek toplumsal gerekse finansal hayatta ezberler bozuldu. 2020 yılı verileri dijital dönüşümün sadece şirketlerde değil, kişisel anlamda da ne kadar hızlı gerçekleşebildiğini gösterdi. Bankalararası Kart Merkezi’nin 2020 yılı istatistiklerine göre Türkiye’de online alışveriş yapan kişi sayısının 37 milyonu bulurken temassız işlemlerin 2,5 kat artış gösterdiğini dile getiren Payten Türkiye Ülke Lideri Burak Kutlu, her dört alışverişten bir tanesinin e-ticaret üzerinden olduğunu kaydediyor. Kutlu, “Covid-19 salgını nedeni ile 2020 yılında online satışa başladığını ya da satış çabalarını artırdığını beyan eden girişimcilerin oranı yüzde 14 oldu. Girişimcilerin yüzde 70,3’ü kendi web siteleri ya da mobil uygulamalarını kullanırken yüzde 69,7’si pazaryerleri ile mobil uygulamalarını web satış platformu olarak kullandı. Payten olarak biz de bu dönemde 1 milyarın üzerinde online işlemi Ar-Ge gücümüzün getirdiği çeviklikle hayata geçirdiğimiz önlem ve geliştirmelerimiz sayesinde başarı ile gerçekleştirdik” diyor.

 

Satışlar En Üst Seviyeye Taşınıyor

Çözümlerinin başında bankalara ve finans kuruluşlarına sağladıkları sanal POS hizmeti ve üye iş yerlerine sundukları ödeme geçidi (payment gateway) ürününün geldiğini aktaran Kutlu, “Sektördeki çoğu oyuncudan bizi farklı kılan yönümüz ise akıllı işlem yönlendirme, entegre anti-fraud modülü, kart saklama, tekrarlayan ödeme, taksit programları, IVR ile güvenli ödeme, link ile ödeme alma, B2B tahsilat çözümleri gibi tüm fonksiyonları tek entegrasyon ile müşterilerimizin kullanımına sunabilmemiz. KOBİ’lere yönelik Merkez Bankası Ödeme Kuruluşu lisansına sahip sanal POS markamız PCI-DSS ve 3D Secure uyumlu Paratika ise e-ticarete yeni başlayan ya da online ödeme alma gücünü artırarak, büyümek isteyen işletmelere tek entegrasyon ile tüm banka kredi kartlarından güvenli bir şekilde ödeme almalarını ve 9 kart programı ile de müşterilerine taksit imkânı sunmalarını sağlıyor” bilgilerini veriyor. KOBİ’lerin online başvuru ile bir günde Paratika’ya sahip olabildiklerini açıklayan Kutlu; tek tıkla ödeme, tekrarlayan ödeme, linkle ödeme, fraud (sahtekarlık) önleme, bayi tahsilatları, döviz ile ödeme alma gibi işlemleri tek bir entegrasyon ile gerçekleştirerek, yüzde 97 oranında işlem onayı vermesi sayesinde satışlarını en üst seviyelere taşıyabildiklerini sözlerine ekliyor.

 

Mobven ile Birçok Hizmet Bir Arada

Pandemi sürecinde alışverişte zaman ve mekan sınırlarının ortadan kalkması ile mobil ödeme çözümleri sunmanın artık markalar için bir lüks değil, zorunlu hale geldiğini ifade eden Kutlu, “Bünyemizdeki Mobven markamız ile Mobil ödeme, Mobil cüzdan, Mobil sadakat programları gibi birçok hizmeti müşterilerimizle buluşturuyoruz. E-ticaretin en önemli kısmı olan müşterideki güven algısı, yükselen işlem hacimleri ile daha da önemli hale geldi. Sahtekarlık önleme çözümlerimizi tüm hizmetlerimize entegre ediyoruz. Müşterinin dijital kimliğini işlemin yapıldığı an takip edebiliyor, global bir data üzerinden saniyeler içinde kontrolünü yapabiliyoruz. Müşteriyi de yormadan işlemin hızlıca iş yeri tarafından satışa dönmesini sağlıyoruz. İTÜ ARI Teknokent içerisinde bulunan Ar-Ge merkezimizde tecrübeli ve yenilikçi ekiplerimizle çözümlerimizi sürekli geliştiriyor, en son teknolojilerle buluşturduğumuz müşterilerimizin ihtiyaç duydukları her anda 7 gün 24 saat üst seviye destek almalarını sunuyoruz” diyor.