Dijital Dönüşümün Yarınına Hazırız – KobiEfor Aralık 2021

Payten Ülke Müdürü Burak Kutlu: “Dijital dönüşümün yarınına hazırız”

Payten Ülke Müdürü Burak Kutlu, “Paratika Sanal POS çözümü sunduğumuz 27 bankamız ve ödeme kabulü sağladığımız 45 binden fazla üye işyeriyle Türkiye’nin en büyük online ödeme ağını yönetiyoruz. 2020’de yılda 1 milyarın üzerinde Payten üzerinden gerçekleştirilen işlemin sorunsuz yönetimi; yükselen işlem hacmini karşılayacak altyapımızla dijital dönüşümün yarınına hazırız” dedi.

Payten Ülke Müdürü Burak Kutlu: “Dijital dönüşümün yarınına hazırız”

 

Payten Ülke Müdürü Burak Kutlu, Pandemi’de dijital dönüşümünü hızlıca gerçekleştiren işletmelerin krizi fırsata çevirip, birkaç adım öne gidebildiğine şahit olduklarını belirterek, “Hiç şüphesiz ödeme sistemleri ekosisteminin en önemli oyuncularından biri olan KOBİ’lere odaklanıp onlar için güvenli bir yol ortağı olmak Payten için de büyük önem taşıyor” dedi.

E-ticaretin artık sadece belirli bir kesimin tercih ettiği ödeme aracı olmaktan çıkıp her işletme tipi için olmazsa olmaz haline geldiğini vurgulayan Kutlu, TÜİK KOBİ Girişimi İstatistikleri 2020 araştırmasının girişimlerin yüzde 70.3’ünün kendi web siteleri veya da mobil uygulamaları kullandığını gösterdiğini ifade etti: “Online ödeme sistemleri alanında 22 yıl önce ilk ödeme alınmasını sağlayarak sektörün amiral gemisi olarak faaliyet gösteren Payten, üzerine düşen görevin bilinciyle e ticaretin her sektörün ihtiyacına çözüm sağlayacak kapılar açması için kollarını sıvadı. TÜİK istatistiklerine göre 2019’da doğan KOBİ girişim sayısının, 2019’daki aktif KOBİ girişim sayısına oranı (girişim doğum oranı) yüzde 13.1 iken 2020’de bu oran yüzde 14.7’ye yükseldi. Bu ivme, yeni doğan girişimlerin iş yapış modellerini günümüzün gerekliliklerine göre en baştan doğru belirleyip güvenilir bir iş ortağı ile yola çıkmalarının gerekliliğini gösteriyor.”

Kutlu, şu bilgileri paylaştı: “KOBİ’lerin online ödeme alma konusunda en güçlü iş ortağı olan Paratika Ödeme Sistemleri markamız Merkez Bankası lisansına ve en yeni güvenlik sertifikalarına sahip. Payten’in global desteği ve Ar-Ge gücüyle üye işyerlerinin hızlı, güvenli ve kolay ödeme almalarını sağlayan Paratika Sanal POS çözümümüzle e-ticarete yeni başlayacak veya bu konuda büyümek isteyen KOBİ’lere, kolay kullanımlı tek entegrasyon sunarak; onların bankalarla tek tek finansal anlaşmalar yapmak ve her birinin entegrasyonuyla ayrıca uğraşmadan tüm taksit ve kart programlarıyla ödeme almalarını sağlıyoruz. İşletmeler, ödeme konusunu uzman bir markaya teslim ederek, müşterilerine 7/24 canlı destek hizmeti sunarak girişimlerinin hızlıca yol almasını sağlayabilirler.

“Paratika ile KOBİ’lere birçok avantaj sunuyoruz”

‘Herkes İçin E-Ticaret’ mottosuyla  e-ticaretin herkes için ulaşılabilir olmasını hedeflediklerini, bu anlamda entegratör işbirliklerini çok önemsediklerini aktaran Kutlu, KOBİ’lerin kolayca websitesi ve e-ticaret altyapılarını hazırlamalarını sağlayan website yazılım firmalarına Paratika Sanal POS altyapılarını entegre ederek onlara bir çok avantaj sunduklarını anlattı: “60 ülkede 28 bin çalışanıyla faaliyet gösteren ve Avrupa’nın altıncı büyük yazılım firması olan Asseco Grup bünyesinde olan Payten’in ödeme sistemleri alanındaki çözümleri bunlarla sınırlı değil. Ödeme sistemlerinin her alanına ait sağladığımız çözümlerimizin başında bankalara ve finans kuruluşlarına sağladığımız anal POS hizmeti ve üye işyerlerine sunduğumuz ödeme geçidi çözümümüz gelmekte. Sanal POS çözümü sunduğumuz 27 bankamız ve ödeme kabulü sağladığımız 45 binden fazla üye işyeriyle Türkiye’nin en büyük online ödeme ağını yönetiyoruz. Akıllı işlem yönlendirme, entegre anti-fraud modülü, kart saklama, tekrarlayan ödeme ve taksit programları, IVR ile güvenli ödeme, link ile ödeme alma, B2B tahsilat çözümleri gibi online ödemeler dünyasına ait sektördeki oyuncuların her birinde olmayan tüm fonksiyonları tek bir entegrasyonla müşterilerin kullanmasını sağlıyoruz. 2020’de yılda 1 milyarın üzerinde Payten üzerinden gerçekleştirilen işlemin sorunsuz yönetimi; yükselen işlem hacmini karşılayacak altyapımızla dijital dönüşümün yarınına hazırız. E-ticarette önümüzdeki 10 sene içinde ulaşılması beklenen büyüklüklere çok daha kısa sürede erişme beklentisi bize geleceğe daha umutla bakarak ekosistemi yenilikler ve işbirlikleriyle geliştirmek için güç veriyor.”