Tek Tıkla Ödeme

Tek Tıkla Ödeme

Tek tıkla ödeme ya da one click checkout, online alışveriş yaparken ödemenin hızlı ve kolay bir şekilde yapılmasını sağlayan bir sistemdir. Tek tıkla ödeme teknolojisi sayesinde ödeme bilgileri tekrar tekrar girilmez ve işlem hızlıca tamamlanır.

Birçok e-ticaret sitesinin kullandığı tek tıkla ödeme, ödeme işleminin hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde tamamlanmasını sağlar. Müşteri, ödeme bilgilerini ya da kart bilgilerini sisteme bir kereye mahsus tanımlar ve sonraki işlemlerinde bu bilgileri kullanır.

Tek tıkla ödeme alma çözümü hızlı ve kolay olmasının yanı sıra oldukça güvenli bir altyapıya sahiptir.

Tek Tıkla Ödeme Nedir?

Müşterilerin hızlı ve kolay alışveriş yapmasını sağlayan e-ticaret sitesi ya da pazaryeri gibi uygulamalar alışveriş alışkanlığında kritik bir değişikliği beraberinde getirdi. İnternetten alışveriş yapma yaygınlaşmaya devam ederken kullanıcıların işlemlerini hızlandırmaya yönelik tek tıkla ödeme alma gibi çözümler geliştirildi.

Her ödeme işleminde kredi kartı bilgilerini tekrar girme sorununu ortadan kaldıran tek tıkla ödeme, “kredi kartı bilgilerini saklama” özelliği sağlıyor.

Tek Tıkla Ödeme Nedir?
Alışveriş için bir e-ticaret sitesi ya da online pazaryeri kullanan müşteri, yaptığı satın alma işlemlerinde ödeme, fatura ya da nakliye gibi bilgileri sisteme tanımlar. Sistem tanımlanan bilgiler için bir “token” oluşturur. Oluşturulan token, müşterinin bilgilerine özel bir lisans gibi çalışır. Satın alma işlemi sırasında müşteri tek tıkla kullanacağı yöntemi seçer ve daha önce tanımlanmış bilgiler devreye girer. Böylece satın alma işlemi hızlı ve kolay bir süreçle tamamlanır.

Tek Tıkla Ödeme Almanın Faydaları Nelerdir?

  • Tek tıkla ödeme alma, hızlı ve kolay bir işlem süreci sağlar. Bu sayede müşteriler, satın alma işlemini kolayca tamamlar ve sorunlu bilgi girme, form doldurma süreçleri ortadan kalkar.
  • Kredi kartı saklama çözümü, işlemleri hızlandırmasının yanı sıra bilgilerin tek tek girilmesinden daha güvenli bir işlem süreci sağlıyor. Kartlı ödemelere yönelik PCI-DSS, kart sahibine ait hassas bilgilerin saklanmasına dair yüksek bir güvenlik standardı içeriyor.
  • Tokenizasyon sistemi sayesinde girilen bilgilerin iş yeri tarafından görülmesini engelleyen sistem, hassas bilgilerin korunmasına imkân tanıyor. Böylece olası fraud sorunlarının önüne geçilebiliyor.
  • Tek tıkla ödeme alma sayesinde hızlıca işlemlerini tamamlayan müşterilerin sepetten dönme oranları da düşüyor.

Paratika ile Tek Tıkla Ödeme Alın

Paratika ile Tek Tıkla Ödeme Alın

Paratika’nın tek tıkla ödeme alma özelliğiyle müşterilerinize güvenli ve pürüzsüz bir ödeme deneyimi sunabilirsiniz. PCI-DSS güvencesinde ve Payten altyapısıyla hizmet veren Paratika, tek tıkla ödeme alarak başarılı işlem hacminizi artırmanıza destek olur.

Paratika’nın e-ticaret siteleri ve pazaryerlerine özel sunduğu çözümlerle hem firmanız hem de müşterileriniz için hızlı, kolay ve güvenli ödeme seçeneklerinden hemen faydalanın.