Tekrarlayan Ödeme Sistemi Nedir?

Tekrarlayan Ödeme

Tekrarlı ödeme alma sistemi hem müşteri hem de işletme sahibinin işini kolaylaştıran, uzaktan düzenli ödeme alma sistemidir. Tekrarlı ödeme sisteminde müşterinin kart bilgileri sisteme kaydedilerek ödemeler belirlenen tutarda otomatik olarak gerçekleştirilmektedir. Bunun için güvenli “kart saklama” teknolojisi kullanılır. Ödemeler gerçekleştirildikten hemen sonra müşteri ve işletme sahibi bilgilendirilir. Tekrarlayan Ödeme Sistemi; sigortacılık, hizmet sektörü ve vakıflar gibi üyelik/aidat/prim sistemi ile ödeme alan daha birçok farklı alan için güvenli ve hızlı bir ödeme çözümü sağlar.

Tekrarlayan Ödeme Sistemi Güvenli Mi?

Tekrarlı ödeme alma siteminde, ödemelerin düzenli aralıklarla belirlenen tutarlarda gönderilebilmesi için kart sahibinin bilgilerinin sistemde kayıtlı olması gerekir. Yaşanan ve duyulan üzücü sahtekarlık ve güvenlik problemleri yüzünden günümüzde birçok kişi kart bilgilerinin çalınmasından korkuyor. Fakat teknolojinin gelişmesi ile kart bilgilerinin çalınması ve kopyalanması tarihe karışıyor. Kartlı Ödeme Endüstrisi Veri Güvenlik Standardı (PCI-DSS) denetimi ile kart bilgileri en üst seviye güvenlik önlemleri ile saklanıyor. Şüpheli işlemlerin anında geri bildirimi ile sahtekarlık girişimleri hızlı bir şekilde önlenebiliyor.

Tekrarlayan Ödeme Sisteminin Faydaları Neler?

tekrarlayan odeme sisteminin faydalari
Tekrarlı ödeme alma sistemi, aylık tekrarlı ödeme yapmak isteyen müşterilerin ve ödemelerini düzenli tahsil etmek isteyen işletmelerin hızlı, güvenli ve kolay işlem gerçekleştirmesini sağlar. Ödeme işleminin otomatik bir biçimde, tekrar tekrar kart bilgisi girmeye gerek kalmadan gerçekleştirilmesi ile hem işletme sahibi hem de müşteri zamandan tasarruf edebilir. Kayıtlı kart bilgisi sayesinde ödemeleri otomatik gerçekleşen müşteriler yaşadıkları sorunsuz, hızlı ve güvenli deneyim ile daha mutlu oluyor. Ödemenin kayıtlı kart ile sistem üzerinden gerçekleştirilmesi işlem sırasında oluşabilecek hataları da en aza indiriyor. Bu durum müşteriler ve işletmeler arasında uzun soluklu ve memnuniyete dayalı ilişki kurulmasını sağlıyor.

Paratika Güvenli, Hızlı ve Kolay Tekrarlayan Ödeme Çözümleri Sunuyor

Paratika, PCI-DSS uyumlu sistemde saklanan kredi kartı bilgileri ile ödeme işlemlerinin güvenli, kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Abonelik sistemi ile çalışan işletmeler tahsilatlarını düzenli olarak alabilir. Üstelik tahsilat, raporlama ve fatura bilgilerini tek bir panelden görüntüleyip takip edebilir.

Siz de hemen bizimle iletişime geçip Paratika Sanal POS’un sunduğu ödeme çözümleri hakkında bilgi alabilir, Tekrarlayan Ödeme Sistemi ile müşterilerinize pürüzsüz bir deneyim sunabilirsiniz.