Sigorta Sektörünün Geleceğinde Sırada Ne Var? | Smart-i Awards

 Hız ile Güvenlik Bir Arada Sunulabilmeli

InsurTech, FinTek ve RegTech firmalarının bir araya gelerek oluşturduğu ekosistemde hız en önemli faktörlerden biri haline geldi. Bu noktada yapılan iş birlikleri, sigorta firmalarının paydaşlarına hız ile birlikte güvenliği de bir arada sunabilmelerini sağlamalı. Sigorta poliçeleri düzenlenirken; ödeme tarafında müşteri bilgilerini gözeten, sahtekarlığa karşı gerçek zamanlı ve yapay zeka destekli etkin önlemler sunan hızlı ve güvenli çözümler ön plana çıkıyor. Ödemeler konusunda yüksek altyapı yatırımlarının yükü altına girmeden, FinTek’lerle iş birliği halinde güvenli ortamda kart saklama, tekrarlayan ödemeleri alma ya da linkle ödeme alma gibi işlemler hızlı ve güvenli şekilde yapılabilir. Özellikle acenteler açısından güvenli ortamda linkle ödeme alma büyük kolaylık sağlayabiliyor.

smart i awards panel

 

20 Sigorta Şirketine Sunduğumuz Çözümlerle Sektör Lideriyiz

Payten olarak bir firmanın online ödeme konusunda tüm ihtiyaçlarını tek ürün, tek entegrasyon ve 7/24 canlı destekle karşılayabiliyoruz. Hemen her sektörden müşterilerimize hizmet veriyoruz ama sigortanın yeri bizde ayrı. 20 sigorta firmasına sunduğumuz ödeme çözümleri ve hizmetlerle bu sektörde lideriz.

Sigorta firmalarının en çok tercih ettiği Merchant Safe Unipay ödeme geçidi çözümümüz; kredi kartının ilk 6 ve son 4 hanesiyle işlem yapma, akıllı işlem yönlendirme, entegre anti-fraud modülü, kart saklama, tekrarlayan ödeme ve taksit programları fonksiyonlarıyla tek bir entegrasyondan tüm online ödemelerin yönetilmesini sağlıyor.

Ödeme geçidi ürünümüzün en önemli avantajlarından biri ise firmaların çalışacakları bankayı ve sanal POS’u seçebilmesi. Firmalar bankalarla yaptığı mevcut anlaşmaları koruyarak ya da yenileriyle anlaşarak maliyet avantajı sağlayabiliyor. Merchant Safe Unipay ödeme geçidi sayesinde, her bankanın ilgili sanal POS’unun teknik detayları ve ticari koşullarıyla ayrı ayrı uğraşmak yerine tek bir panel üzerinden ve tek bir noktadan mutabakat yaparak istedikleri bankanın sanal POS’unu bizim sistemimize tanımlayıp hemen kullanmaya geçebiliyorlar.

Acenteler ise en çok ihtiyaç duydukları kart saklama, secure IVR, linkle ödeme gibi hizmetlerden yararlanıyor.

Ticari çalışma koşullarımızda farklı büyüklükte müşterilerimize segmente uygun olarak farklı ödeme imkanları sunuyoruz. Tutardan bağımsız olarak yaptığımız işlemler karşılığında sabit bir işlem bedeli alıyoruz. Firmalar bize sadece kullandığı kadar ödeme yapıyor. Onun dışında belli büyüklükte, sabit bir ilk yatırım maliyetleri bulunmuyor.

Geçen yılı yurt içi ve yurt dışında kazandığımız ödüllerle ve finansal rakamlarımız açısından son derece verimli geçirerek tamamladık. Bu yıl da Payten’in inorganik büyüme stratejisi ve Ar-Ge çalışmalarımız paralelinde hizmetlerimizi çeşitlendirecek ve firmalara yatırımlarımızı sürdürerek pazar payımızı daha da artıracağız. İçinde bulunduğumuz dönemde büyüme hedefi olan hizmet, enerji, sağlık, sigorta gibi sektörlere katma değerli hizmet vermek üzere çözümlerimizi en yeni teknolojilerle geliştirmeye devam edeceğiz. Ayrıca açık bankacılık ve elektronik para konusundaki hazırlıklarımızı ilerletiyor, ödeme sektörüne girmek isteyen şirketlere ise Payten ve Paratika olarak anahtar teslimi çözümler sunmaya başlıyoruz. Hedeflediğimiz yüksek büyüme hızına bu yıl da ulaşabilmek için istihdamımızda yaklaşık yüzde 20 artış planlıyoruz. Yeni ürünler ve çözümler üzerine yatırımlarımız devam ederken diğer yandan sosyal sorumluluk anlamında girişimcilik projelerine ve kadın kooperatiflerine desteğimiz de devam edecek.

 

burak kutlu smart i awards