Paratika Webrazzi e-Ticaret Konferansına Sponsor Oldu

2Avrupa’nın ödeme sistemleri şirketlerinden Asseco SEE’nin Ödeme Çözümleri İş Kolu Yöneticisi Burak Kutlu Webrazzi Eticaret17 sahnesinde Paratika’yı tanıttı.

Paratika, 15 Şubat 2017 tarihinde Point Hotel Barbaros’da gerçekleşen Webrazzi e-Ticaret Konferansına platin sponsor oldu. Konferansta düzenlenen lansman ile Paratika hakkında katılımcılara kapsamlı bilgi verildi.

Güvenli e-ödeme çözümleri alanında Türkiye’de 17 yıllık geniş bilgi birikimine sahip Asseco SEE, e-ödeme konusundaki bilgi birikimi ve deneyimini sektörün gelişimine katkıda bulunmak, hızlı ve güvenli alışveriş olanağını doğrudan firmalara sunmak üzere Nestpay Ödeme Hizmetleri A.Ş.’yi kurdu. 6493 sayılı kanun kapsamında e-ticaret firmalarına sanal POS hizmeti vermek için kurulan Nestpay Ödeme Hizmetleri A.Ş. BDDK’dan alınan lisans ve Paratika markası ile e-ödeme hizmeti vermeye başladı.

Webrazzi e-Ticaret konferansına platin sponsor olarak katılmaktan gurur duyduklarını belirten Burak Kutlu, “Webrazzi’deki lansman ile Paratika’yı e-ticaret yapmak isteyen küçük ve orta ölçekli firmalar ile buluşturduk. Paratika, PCI-DSS Level 1 sertifikaya sahip olup, ödeme altyapısını yeni yasal düzenlemelere tam uyumlu halde oluşturdu. Müşterilerine hızlı ödeme deneyimi yaşatmak isteyen e-ticaret firmalarına, hizmet vermeye başladık ” dedi.

Uluslararası standartlarda güvenli ve kolay alışveriş

Tek bir teknik entegrason ile birden fazla bankanın Sanal POS altyapısına entegre olabilen Paratika, ödemelerini online kabul etmek isteyen firmalara, 6 kredi kartı markasına taksit, banka kartı ile ödeme alma, kullanıcı dostu panel ile tek kanaldan mutabakat gibi kolaylıklar sunuyor.

Kart kullanıcılarının en hassas olduğu konuların başında ise, kredi kartı güvenliği ve kart bilgilerinin kopyalanması geliyor. Kredi kartı veri ve işlem güvenliğinde dünyanın en üst düzey standardı olan “PCI DSS” sertifikasıyla uyumlu sistem ve altyapıya sahip Paratika ile kredi kartı saklama işlemleri güvenli şekilde yapılıyor. Ayrıca, sahtekârlık kontrolü için 7/24 destek veren operasyon ekibi ve sisteme entegre çalışan ileri seviye filtrelemeler ile ekstra güvenlik de sağlanmış oluyor.

Kullanılan kart bilgilerini güvenli ortamda saklayarak, sonraki işlemlerde tekrar kullanılabilmesini sağlayan “tokenization” teknoloji ile geliştirilen tek tıkla ödeme özelliği ise, son kullanıcıların sepetten dönme oranını düşürürken, firmaların satışlarını arttırmasına imkan sağlıyor.