Finansın Geleceğine Yön Verecek Ödeme Yöntemlerinden Biri : Alışveriş Kredisi Çözümü | PSM Mag (Ocak 2024)

Paratika PSM Advertorial LI

Paratika CEO’su ve Payten Türkiye Ülke Lideri Burak Kutlu

Finans dünyası son yıllarda teknolojik inovasyonların etkisi altında hızla evrim geçiriyor. Fintek sektöründeki önemli gelişmelerden biri de Şimdi Al Sonra Öde (BNPL) çözümlerinin yükselişi oldu. Küresel ekonomik dalgalanmaların bir yansıması olarak ortaya çıkan bu yenilikçi ödeme trendi, farklı pazar segmentlerine ve demografik özelliklere hitap etmesiyle birlikte; tüketicilerin, perakendecilerin ve yatırımcıların ilgi odağına yerleşti. Aynı zamanda, sektörün geleceğine yön verecek bir finansman modeli olarak da öne çıkıyor.

Dünyada sektörün geleceğine yön verecek bir finansman modeli olarak da öne çıkan alışveriş kredisi uygulamaları, ülkemizde de geleneksel kredi kartı taksit programlarına alternatif olarak yaygınlaşıyor. Bu ödeme yöntemi, tüketicilere önce satın alma yapma imkanı sunarken daha sonra kullanıcı dostu faiz seçenekleriyle gelecekteki bir tarihte ödeme yapma kolaylığı sağlıyor. Diğer bir deyişle, tüketicilere kısa vadeli finansman imkanı sunuyor.

Firmalar için satış hacimlerini artırmanın elverişli bir yolu

Sanal POS altyapılarını sağladığımız 27 banka ve 50 binden fazla üye iş yerimiz ile Türkiye’nin en büyük online ödeme altyapısını yöneten Payten Teknoloji olarak, firmalar ve tüketiciler için yepyeni bir alışveriş deneyimi sunan Payten Alışveriş Kredisi çözümünü kullanıma sunduk. Zengin ürün mimarisi ile benzersiz konumda olan Payten Payten Payment Gateway ile, firmaların mevcut ödeme altyapılarına kolayca entegre ettiğimiz yeni alışveriş kredisi çözümümüz sayesinde, firmalar yepyeni müşteri kitlelerine ulaşarak, satışlarını artırıyor. Satış kaybını önleyen bu yenilikçi ödeme yöntemi, sıradan bir online alışveriş sürecini keyifli bir satın alma deneyimine dönüştürerek, müşteri-marka etkileşimini güçlendiriyor ve sadakat oranlarını artırıyor. Ödemelerinin orkestrasyonunu Payten Payment Gateway ile sağlayan firmaların, müşterilerine geniş kapsamlı bir kredilendirme altyapısını tek ekranda sunabilmeleri için tek yapmaları gereken, ödeme geçidi çözümümüzün hazır entegrasyon sunduğu bankaların hepsi veya tercih ettikleri ile ticari anlaşmalarını gerçekleştirmek.

Bunun yanı sıra, ödeme geçidi çözümü kullanmayan firmalar da Paratika ödeme kuruluşumuz sayesinde, bankalarla ayrı bir finansal anlaşma yapmalarına gerek kalmadan alışveriş kredisi ile ödeme seçeneğini web sitelerine ekleyebiliyorlar. Bu yapıda, Paratika ile gerçekleştirilen tek bir sözleşme ve tek entegrasyon ile anlaşmalı olduğumuz bankaların kredi seçeneklerini müşterilerine kolayca sunabiliyorlar. Üstelik, banka tarafından Paratika’nın koruma hesabına aktarılan kredi bakiyesi üye işyerinin hesabına anında aktarılıyor. Böylelikle üye işyerlerimiz kusursuz bir ödeme akışı sağlarken, müşterileri de pürüzsüz online alışveriş deneyimini keşfediyorlar.

Ar-Ge çalışmalarımızın meyvesi olan yenilikçi çözümlerimizi, nitelikli hizmet yaklaşımımızla sunarak, müşteri deneyimini mükemmelleştiriyoruz.

En kısa ve kolay entegrasyon sürelerini sunabilmemizin ardındaki en büyük güç 25 yıllık Ar-Ge yapımız. İTÜ ARI Teknokent içerisinde bulunan merkezimizde tecrübeli mühendislerimizle çözümlerimizi sürekli geliştiriyor ve en yenilikçi ödeme çözümlerini en hızlı şekilde sistemimize entegre ediyoruz. Bu dinamikle sürekli güçlendirdiğimiz çözüm setlerimizi nitelikli hizmet yaklaşımımızla sunarak, firmaların ödemelerinin uçtan uca dijitalleşmesini sağlıyoruz. İster B2C ister B2B olsun müşterilerimizin ve onların müşterilerine pürüzsüz bir ödeme deneyimi sunmak, Payten ve Paratika olarak en büyük odak noktamız.

Payten olarak, müşterilerimize sadece güçlü bir çözüm seti sunmakla kalmıyor, Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz özel çözümlerle farklı ihtiyaçlarına da  cevap veriyoruz. Sektörün lider anti-fraud altyapıları ile hem işletmelerini hem de müşterilerini korumak önceliğimiz olduğu gibi, kârlılıklarını da düşünerek ödeme sistemlerini optimize etmelerini sağlıyoruz. Güçlü teknolojik altyapımız sayesinde; uzaktan ödeme almayı kolaylaştıran, güvenli ve özgürleştiren ödeme çözümlerimiz ve nitelikli hizmetlerimizi en iyi şekilde sunarak müşteri memnuniyeti ve sadakatini en üst seviyede sağlıyoruz. Sektörde benzeri olmayan ödeme ve fintek danışmanlığı ve başvurudan itibaren her aşamada sunduğumuz 7/24 canlı destek hizmetlerimiz müşterilerimizin memnuniyetini artıran en önemli faktörler arasında yer alıyor.

Paratika’da da; firmalar paratika.com.tr web sitemizden online başvuru gerçekleştirerek, kolay bir entegrasyonun ardından 1 gün içerisinde Paratika Sanal POS’u kullanmaya başlayabiliyorlar. Uygun komisyon oranlarıyla işletmeler; tüm bankaların kartları, mobil cüzdanlar ve alternatif ödeme yöntemleri ile ödeme alabiliyor, 9 kart markasıyla taksit sunabiliyorlar. Paratika ile uzaktan ödeme alan firmalar, banka kalitesinde sanal POS, tek tıkla ödeme, tekrarlayan ödeme, linkle ve QR’la ödeme, alışveriş kredisi ile ödeme, bayi tahsilatları, dövizle ödeme alma, manuel POS ve mobil cüzdanlar gibi pek çok özellikten tek entegrasyon, 7/24 canlı destek ve 360 derece dijital sahtekârlık koruması ile faydalanabiliyorlar.