Online Ödeme İhtiyaçlarına Yönelik Güvenli Çözümler Sunuyoruz | Hizmetix Şubat 2022

Payten Ülke Müdürü Burak Kutlu: “Dijital dönüşümün yarınına hazırız”

Bankalara, finans kuruluşlarına, e-ticaret firmaları ve pazaryerleri başta olmak üzere online ödeme alan tüm sektörleri müşteri portföyü içerisinde bulunduran Payten; bu sektörlerin ihtiyaç duyduğu birçok çözümü tek entegrasyon ile sunan tek firma olarak da öne çıkıyor. Payten Türkiye Ülke Lideri Burak Kutlu ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide Kutlu, kişisel güvenlik ve veri güvenliği konularındaki çalışmalarından da bahsetti.

Avrupa’nın lider yazılım firmaları içinde yer alan Payten, müşterilerine hangi alanlarda çözümler sunuyor?

Avrupa’nın en büyük 6. yazılım şirketi Asseco Group bünyesinde bankalara, finans kuruluşlarına, e-ticaret firmalarına, pazaryerlerine ve online B2B ödeme alan tüm sektörlerden firmalara uçtan uca ödeme çözümleri sunan AR-GE tabanlı ödeme altyapıları şirketiyiz.

Bir firmanın ödemelerle ilgili tüm ihtiyaçlarını tek yazılım ve tek entegrasyonla çözüyoruz.

Hizmet sektörünün en çok tercih ettiği internet ödeme geçidi, kart saklama, tekrarlayan ödeme, anti-fraud çözümü, linkle ödeme, bayi tahsilatları, taksit ve sadakat programları gibi birçok çözümü tek entegrasyonia sunabilen ekosistemde tek firmayız. Aramiza en son katılan Smarttek yazılım şirketi ile portföyümüze Akıllı Kart ve Takip Sistemleri çözümlerini de ekledik.

Akıllı Kartlar alanında hangi ürün ve hizmetleri sunuyorsunuz?

Aramıza kısa bir süre önce katılan Smarttek ile kartlı geçişler ve Şehir Kartlı Ödeme Sistemi ürünleri yanında; Kampüs Kart, Gift Kart, Sosyal Yardım Kart Sistemi, Ön Ödemeli Kart Yönetimi, Kapalı Devre Ödeme Sistemi, Sadakat Kartı Yönetimi, Otoyol Ödeme/Ücret Toplama, Takip ve Geçiş Kontrol Sistemleri’nde yazılım ve çözümler sunuyoruz.

Kişisel güvenlik ve veri güvenliği konusunda calışmalarınızdan da bahseder misiniz?

Dijitalleşmenin müthiş bir hızla arttığı bu dönemde dolandırıcılıkla mücadelenin en son teknolojilerle desteklenerek anlık takibi ve önlenmesi kaçınılmaz bir ihtiyaç. Özel atanmış sahtekarlık önleme ekibimizin 7/24 desteği ile müşterilerimize sunduğumuz ThreatMetrix çözümümüz; milyarlarca işlemden elde edilen dijital kimlik öngörüllerini, önde gelen analitik teknolojiler ve yerleşik makine öğrenimi ile birleştirerek kullanıcının tüm dijital yolculuğunda karar analizlerini topluyor ve kritik dolandırıcılık savunmalarının ve siber güvenlik risk yönetimi süreçlerinin etkinliğini en üst düzeye çıkarıyor.

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

İçinde bulunduğumuz pandemi şartlarında büyüme hedefi olan hizmet, enerji, sağlık, sigorta gibi sektörler şimdiden online ödeme altyapılarını daha da güçlendirmek üzere hazırlıklara başladı. Biz de Payten olarak hazırlıklarımızı yaparak bu sektörlere sunduğumuz çözümleri geliştirme konusunda adımlarımızı atıyoruz. Müşterilerimizin bütün online ödeme ihtiyaçlarına yönelik kolaylaştırıcı ve güvenli çözümler sunmayı sürdürüyoruz.