BDDK Paratika’ya Faaliyet İzni Verdi

1Güvenli e-ödeme çözümleri alanında Türkiye’de 17 yıllık geniş bilgi birikimine sahip Asseco SEE, Türkiye’nin önde gelen bankalarına, üye iş yerlerine, pazaryeri ve e-ticaret firmalarına hizmet, ürün satış, bakım ve 7×24 operasyonel teknik destek hizmeti veriyor.

14 ülkede faaliyetlerini sürdüren Asseco SEE, e-ödeme konusundaki bilgi birikimi ve deneyimini sektörün gelişimine katkıda bulunmak, hızlı ve güvenli alışveriş olanağını doğrudan firmalara sunmak üzere Nestpay Ödeme Hizmetleri A.Ş.’yi kurdu. 6493 sayılı kanun kapsamında e-ticaret firmalarına sanal POS hizmeti vermek için kurulan Nestpay Ödeme Hizmetleri A.Ş. şirketi, BDDK’dan alınan lisans ve Paratika markası ile e-ödeme hizmeti verecek.

 

Paratika ile tüketicilerin hassas bilgileri en üst güvenlik seviyesiyle korunacak

Paratika birden fazla bankanın Sanal POS altyapısına entegre olabiliyor. Kullanılan kart bilgilerini güvenli ortamda saklayarak, sonraki işlemlerde tekrar kullanılabilmesini sağlıyor. Tüketiciler için en önemli avantajı ise Paratika üzerinden, nereden alışveriş yapıldığı, alışveriş tutarları gibi ayrıntıları inceleyebilecek olmaları. Kart kullanıcılarının en hassas olduğu konuların başında, kredi kartı güvenliği ve kart bilgilerinin kopyalanması geliyor. Kredi kartı veri ve işlem güvenliğinde dünyanın en üst düzey standardı olan “PCI DSS” sertifikasıyla uyumlu sistem ve altyapıya sahip Paratika ile kredi kartı saklama işlemleri güvenli şekilde yapılıyor.

E-ticarette sahtekârlığa geçit yok

Paratika, kredi kartı ile tahsilat yapmak isteyen firmaların ihtiyacı olan sanal POS altyapısını, tek tıkla ödeme, tekrarlayan ödeme, sahtekârlık kontrolü, tek kanaldan mutabakat şeklinde paket halinde çözüm olarak da verebiliyor. Paratika POS sistemleri üzerinden, nereden alışveriş yapıldığı, miktarları gibi ayrıntılar incelenebiliyor.